Wat betekent de nieuwe maan?

Gepubliceerd op 1 oktober 2024 om 11:46

Elke 29 dagen maakt de maan een volledige cyclus rond. Zo begint het met een nieuwe maan en eindigt dit met een volle. Maar wat betekent dit nu eigenlijk? Veel mensen zijn al bekend met de volle maan, maar de nieuwe maan is voor velen nog een mysterie. We laten de wetenschappelijke aspecten achterwege, maar we gaan ons focussen op wat de nieuwe maan spiritueel inhoudt en wat het voor jou kan betekenen.

Een nieuw begin

Zoals je aan de naam al kan afleiden, is de nieuwe maan het begin van de cyclus. Dit kan je lezen als een frisse, nieuwe start! De dagen rondom de nieuwe maan zijn perfect om nieuwe en spannende dingen uit te proberen. Altijd al iets willen ondernemen, maar heb je dit nooit gedurfd? Daar helpt de nieuwe maan jou een handje bij.

 

Ga uitdagingen niet uit de weg en herschrijf je eigen toekomst. Deze fresh start is om al je gedachtes en levensdoelen weer op een rijtje te zetten. De nieuwe maan staat voor persoonlijke groei, verandering en manifestaties.

 

Om deze manifestaties werkelijkheid te laten worden, zijn er een aantal rituelen en oefeningen die je kan uitproberen thuis. Deze zullen je helpen om je doelen te visualiseren en in werking te zetten.

Herschrijf je eigen toekomst

 

  1. Reflectie - Ga eens goed nadenken over welke dingen jou vreugde geven en welke mensen jou ondersteunen in de doelen die je wil bereiken. Ga jouw eigen acties ook eens na van de laatste tijd, helpen deze jou om je doelen te bereiken?

 

  1. Maak een vision board — Vision boards zijn een toegankelijke en leuke manier om je goals in één oog opslag in beeld te brengen. Laat je creativiteit de vrije loop en ga knutselen! Dit kan digitaal of verzamel oude magazines om je dromen te visualiseren. Plaats dit board op een plek waar je regelmatig langskomt en naar kunt kijken. Hoe meer je je bezig houdt met deze doelen, hoe groter de kans dat ze werkelijkheid worden.

 

  1. Mindset Journaling — Dit is dé manier om de ideale toekomst voor jezelf te manifesteren. Pak je journal erbij en schrijf alsof al je dromen al zijn uitgekomen. “Ik ben aangenomen bij mijn droomjob...”, “Ik heb de liefde van m’n leven ontmoet...” We kunnen natuurlijk niet in een glazenbol kijken, maar maak het zo gek als je wil! Dream big, darling!

 

Deze edelstenen kunnen jouw energie versterken in het proces van manifestatie:

 

Auteur: Danique Janssen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.